Side titel

Qi Gong

Qigong venstre

Medicinsk Qi Gong efter Biyunmetoden

Qi Gong er en meditativ bevægelsesform, som styrker livskraften, Qi

Øvelserne er enkle, og kan udføres af alle. At arbejde med Qi Gong giver ro og glæde og mere energi. Vil du have mere balance og smidighed, bedre åndedræt, større velvære, være bedre til at håndtere stress, så er de langsomme og runde bevægelser i Qi Gong noget for dig.

Qi Gong er nemt at lære og kan udføres af alle. Vi arbejder med enkle bevægelser som løsner hele kroppen, og som styrker livsenergien.

I medicinsk Qi Gong ses mennesket som en organisk helhed, der hele tiden udvikler og forandrer sig både kropsligt og sjæleligt. Kroppen med alle dens vigtige organer – hjertet, milten, lungerne, nyrerne og leveren samt blodet, Qi (livs energien) og meridianerne (energibanerne) – er indbyrdes afhængige og skal samarbejde for at bevare en harmonisk biologisk balance.

Qi Gong efter Biyun metoden er udviklet af Grand Master og læge i kinesisk medicin, Fan Xiulan, som er en af de mest anerkendte Qi Gong instruktører i Kina. Biyun metoden er internationalt godkendt, og der uddannes i dag Qi Gong instruktører efter Biyun metoden i bl.a. Sverige, Danmark, Norge, Tyskland og USA.

Biyun-metoden er til stadighed genstand for forskning både i Kina og i Vesten. Senest har to svenske forskere opnået en doktorgrad på grundlag af videnskabelige studier af Fan Xiulans metode.

Læs mere om forskningsresultaterne på bl.a. Örebro Universitet på www.biyun.se

Læs om aktiviteter i Danmark på www.biyun.dk

Jichu Gong

Jichu Gong er grundserien i Medicinsk Qi Gong, som bygger på en helhedsopfattelse af mennesket. Serien består af enkle øvelser, som udføres stående i et langsomt og meditativt tempo. De er bløde og organiske og kan udføres af alle.
Samtidig anvender vi en fokuseret, bevidst koncentration rettet mod den del af kroppen, vi arbejder med

På denne måde opbygges kroppens livsenergi (qi) stødt og roligt, samtidig med at evnen til at modtage den naturlige qi fra universet udvikles.

Det er en træning af hele kroppen, som stimulerer qi og forbedrer kredsløbet, så spændinger og stress opløses og udrenses.

 

Dong Gong

Kurset henvender sig til dig som allerede kender og træner Qi Gong. Det er en forudsætning at du har lært jichu Gong.

Dong Gong seriens bevægelser er smukke og skønne at udføre, og giver dybere sundhedseffekter, og forbedrer livskraften. Træningen hjælper med at skabe balance mellem krop og sjæl.

Se under menupunktet Kurser

 

Foryngelses Qi gong

Foryngelses Qi gong er en hjælp til selvhjælp – en metode til at modvirke de aldrings- og degenererings processer, som sker i menneskets hjerne og centralnervesystem. Disse processer kan være en naturlig følge af aldring, men kan også skyldes påvirkning af stress, ophobning af miljøgifte i kroppen, nedsat fysisk aktivitet, fejlagtig kost og andre faktorer.

Foryngelses Qi gongens formål er at øge blod- og Qi gennemstrømningen til hjernen, styrke centralnervesystemet, samt forbedre kroppens evne til at udrense gifte og affaldsprodukter.

Foryngelses Qi gong består af forskellige metoder.

Stille Qi gong metoder til at give slip på stress og uro og til at stimulere celle regenerationen i hjernen.

Bevægelsesmetoder og gående Qi gong, som hjælper til at stimulere hjernen og nervesystemet via koordinationsøvelser med hænder fingre og fødder.

Mad som medicin.

Foryngelses Qi gong passer alle, men især mennesker fra 40 år samt seniorer.

 

Senior Qi Gong

Senior Qi Gong er en mere enkel udgave af Jichu Gong og tilrettelægges med størst mulig hensyn til den ældre målgruppe med særlig fokus på de områder, som ældre mennesker har brug for at styrke.

 

Børne Qi gong

Børne Qi Gong er sjov og legende, med 5 bevægelser hentet fra dyreriget, og henvender sig til børn i 4 – 10 års alderen, men alle kan have glæde af at lave serien.

  • Fuglen styrker ildelementet og hjertet
  • Bjørnen styrker vandelementet og nyrerne
  • Tigeren styrker metalelementet og lungerne
  • Aben styrker træelementet og leveren og øjnene
  • Hjorten styrker jordelementet og mave og milt

Øvelserne er gode til at styrke muskler, sener og skelet hjælper til at styrke hjernen, koordinationen og koncentrationen.
Modvirker stress og giver indre balance.
Har en god opbyggende effekt og kan på den måde forebygge og hjælpe også ved træthed, hyperaktivitet, fordøjelsesproblemer, allergi og meget andet.

 

Fredskraftens Qi Gong

Peace Power Qi Gong

Fredskraftens qi gong er speciel velegnet til unge. Formen er ekspressiv og indeholder bevægelser, der stimulerer evne til ro i konflikt.

Formen benytter Qii Gongens 3 vigtige ingredienser: forestilling, bevægelse, vejrtrækning. Tillige udfordrer formen balance, hvilket muliggør en yderligere grad af evne til koncentration af tanke og dermed handling.

Formen er nem og overskuelig at praktisere.
Fredskraftens qi gong udvikler, som navnet siger: Fred

Fred i det indre – fred i det ydre.

Qigong højre

Qgong_2-001

Holdundervisning:

Qi Gong/Afspænding
Jichu Gong
Dong Gong
Alexanderteknik

Se under menupunktet Kurser

 

Helga_Thorup-1343